loader image
X

Company info

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Contact info

tel.: +385 (0)40 646 330

sestan-busch@ck.t-com.hr

fax: +385 (0)40 646 300

X

Data usage consent:

4 + 4 =

X

Podaci o firmi

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Kontakt podaci

tel.: +385 (0)40 646 330

sestan-busch@ck.t-com.hr

fax: +385 (0)40 646 300

X

Suglasnost za korištenje podataka:

6 + 10 =

Certifikati i standardi

Proizvodi šestan-busch dizajnirani su, razvijani i proizvedeni u skladu sa zadnjim politikama kvalitete te su certificirani u okvir neovisnih renomiranih svjetskih laboratorija.

ISO CERTIFIKACIJA

2006. godine Šestan-Busch je usvojio ISO 9001 certifikat povezan s dizajnom, razvojem, proizvodnjom i distribucijom kompozitne protubalsitičke opreme (kacige, prsluci), civilnih kaciga i plastičnih proizvoda, međunarodne norme koja utvrđuje zahtjeve za sustav upravljanja kvalitetom (QMS) i pokazuje sposobnost dosljednog pružanja proizvoda i usluga koji udovoljavaju zahtjevima kupaca i propisa.

Od početka proizvodnje, Šestan-Busch je posvećen slijeđenju i ispunjavanju najviših svjetskih standarda u proizvodnji sigurnosne opreme. ISO certifikat doživljavamo kao dodanu vrijednost već postojećim visokim internim standardima kvalitete koje smo postavili u našoj tvrtki.

ISO standardizacija zajedno sa stalnim nadzorom vlastitih inženjera i menadžmenta omogućuju nam da bolje razumijemo i kontroliramo poslovne i proizvodne procese koji su ključni za pitanja kvalitete. Trenutno dobiveno razdoblje licence je ISO 9001: 2015, vrijedi do 2024. godine.

Cilj nam je još bolje služiti našim kupcima kroz dobro definirane i dokumentirane postupke koji su potrebni za ovo certificiranje. Iako smo uvijek bili predani kvaliteti naših proizvoda i usluga, ovo certificiranje osigurava produktivnije okruženje bržim prepoznavanjem i rješavanjem problema s kvalitetom, uz brojne druge pogodnosti.

Allied Quality Assurance Publication – AQAP 2110

Šestan-Busch prva je hrvatska tvrtka iz segmenta obrambene industrije koja je 2018. Godine uspješno implementirala Savezničku publikaciju osiguranja kvalitete (AQAP certifikat). AQAP certifikat kvalitete osigurava i potvrđuje razinu kvalitete i primjenu savezničkih publikacija prema NATO standardima, a može se usporediti sa ISO 9000 standardima u proizvodnji civilnih programa.

Šestan-Busch je 2019. nadogradio svoj AQAP standard s razine 2105 koji sadrži NATO-ove zahtjeve za planove kvalitete isporuke koji će se koristiti u ugovorima na razinu AQAP 2110 za dizajn, razvoj i proizvodnju.

S ponosom ističemo da je naša tvrtka 20 godina surađivala s raznim stručnjacima u hrvatskim oružanim snagama što je izuzetno važno za razvoj samih Proizvoda. Rezultat ove suradnje i stručnih smjernica prilično je lako usvojiti standardizaciju i certificiranje AQAP standarda.

NATO NSPA

NSPA je izvršno tijelo NATO-ove Organizacije za potporu i nabavu (NSPO), čiji su članovi svih 29 država NATO-a (uključujući Republiku Hrvatsku). Te su države zastupljene u Nadzornom odboru Agencije NSPO (ASB) koji usmjerava i kontrolira aktivnosti NSPA-e.

NSPA okuplja jedinstvenu organizaciju NATO-ovih aktivnosti podrške logistici i nabavi, pružajući integrirana multinacionalna rješenja podrške za svoje dionike.

Dana 1. travnja 2015. godine, Sjevernoatlantsko vijeće NATO-a odobrilo je izmjene Povelje NATO-ove Organizacije za potporu uz usvajanje NATO-ove Organizacije za potporu i nabavu, te imenovanje Agencije za potporu i nabavu NATO-a kao njezinog izvršnog tijela.

Šestan-Busch je 6. travnja 2020. godine dobio Izjavu o prikladnosti koju je izdalo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske kojom se potvrđuje ispunjavanje tehnoloških, financijskih i profesionalnih uvjeta za prijavu na javne natječaje objavljene od strane Agencije za potporu i nabavu NATO-a (NSPA). Na taj se način Šestan-Busch može natjecati i dio je najveće baze dobavljača proizvoda za osobnu zaštitu za NATO savez.

VPAM HVN 2009

Tvrtka Šestan-Busch je 16.03.2021 uspješno certificirala model kacige BK-ACH temeljem europske norme/direktive HVN 2009 razine zaštite VPAM-3.

Standard VPAM HVN 2009 je najzahtjevaniji način ispitivanja protubalističkih svojstava zaštitnih kaciga koje koriste policijske specijalne postrojbe, odnosno antiterorističke jedinice. Navedene jedinice izloženije su pretežito prijetnjama izravnog pogotka u predjelu glave zbog operacija gdje se prijetnja nalazi u neposrednoj blizini.

Podaci o firmi

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Kontakt podaci

fax: +385 (0)40 646 300

Naši proizvodi

Zaštitne kacige

Certifikati