loader image
X

Company info

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Contact info

tel.: +385 (0)40 646 330

sestan-busch@ck.t-com.hr

fax: +385 (0)40 646 300

X

Data usage consent:

11 + 11 =

X

Podaci o firmi

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Kontakt podaci

tel.: +385 (0)40 646 330

sestan-busch@ck.t-com.hr

fax: +385 (0)40 646 300

X

Suglasnost za korištenje podataka:

12 + 6 =

I&R i Proizvodnja

ŠESTAN-Busch prepoznaje važnost konstantnih ulaganja u istraživanje i razvoj u cilju razvoja novih i poboljšanih proizvoda u svojem portfelju.

Naši zadnji razvojni projekti predstavljaju odgovore na Svjetske sigurnosne izazove i ugroze. Protubalističko zaštitno odijelo razvijeno za potrebe interventnih snaga Ministarstva unutarnjih poslova RH daje odgovor na izazove u održavanju javnog reda i mira tijekom prosvjeda i/ili nereda koji postaju sve češća prijetnja i ugroza za društvo.

Nova proizvodnja bazirana na obradi polietilena omogućuje proizvodnju nove “bijele” (anti-kalashnikov) kacige koja podiže razinu zaštite krajnjeg korisnika na projektile iz puščanih cijevi sa brzinama iznad 850 m/s, a ulazimo i u finalnu fazu razvoja nove multifunkionalne zaštitne kacige za potrebe Civilne zaštite.

Inžinjerski tim

Inženjeri su pogonska snaga tvrtke ŠESTAN-BUSCH. 25 godina tehničkog i stručnog iskustva inženjerskog tima ŠESTAN-BUSCH predstavlja važan preduvjet za dosizanje Svjestke razine kvalitete. Inženjerski tim ŠESTAN-BUSCH broji 8 visoko kvalificiranih i osposobljenih inženjera struke koji mogu odgovoriti na bilo kakav zahtjev kranjeg korisnika ili kupca.

Uz djelovanje in-house inženjerskog tima, naši kapaciteti podržani su od strane naših partnerskih kompanija i njihovih inženjerskih timova smještenih u Njemačkoj (Gütersloh), Češka Republika (Komutovo) te Italija (Taranto).

I&R Suradnja

“Jedan čovjek može napraviti razliku, ali nekoliko ljdi zajedno, vođeni istom vizijom, mogu pomaknuti Svijet”. ŠESTAN-BUSCH ima iskustva u znanstveno istraživačkoj suradnji sa brojnim domaćim i stranim znanstvenim institucijama i istraživačkim organizacijama u razvoju novih materijala i novih metoda testiranja.

Jedna od glavnih suradnji u razvoju novih proizvoda nesumnjivo je i suradnja sa krajnjim korisnicima naših proizvoda. Naš cilj je proizvesti proizvode „po mjeri kupca“ koji mogu odgovoriti specifičnim zahtjevima svakog pojedinog kupca u kontekstu komfora, dizajna i nivoa zaštite. Naša polovni model usmjeren je na specijaliziranu, „po mjeri kupca“ proizvodnju koja cilja proizvesti vrhunski proizvod koji je odraz specifičnih zahtjeva svakog pojedinog kupca.

Civilni program – EU

ŠESTAN-BUSCH nije „vojni“ proizvođač. ŠESTAN-BUSCH je proizvođač u području obrane i sigurnosti. Proizvodni portfelj ŠESTAN-BUSCH je oduvijek bio usmjeren prema krajnjim korisnicima u vojsci i policiji. Nedavnom strateškom odlukom Uprave društva, počeli smo se usmjeravati prema tržišnim prilikama u području Civilne zaštite.

Naš najnoviji projekt je razvoj multifunkcionalne zaštitne kacige koja će davati efikasan i objedinjeni odgovor na razne sigurnosne ugroze u području civilne zaštite (potresi, urušavanja, poplave, vodiči pasa tragača, i sl.). Cilj je razviti „sve u jedan“ koncept kacige koja se brzim nadogradnjama može prilagoditi raznim potrebama. Također, nedavno smo ušli i u projekt višekratne zaštitne maske za civilno stanovništvo gdje razvijamo prvu zaštitnu masku za akcidentalnu zaštitu namijenjenu svekolikom građanstvu u kontekstu rastućih bioloških prijetnji.

Proizvodnja

„POČELI SMO S 1000 KACIGA NA GODINU, SAD PROIZVODIMO 1000 KACIGA NA DAN“. – Proizvodnja ŠESTAN-BUSCH slijedi zadnje proizvodne tehnologije u proizvodnji širokog raspona plastomernih i kompozitnih proizvoda iz portfelja osobne zaštitne opreme. Većina proizvodnog portfelja je bazirana na obradi aramidnih vlakana i materijala, a nedavno smo usvojili i tehnologije obrade polietilena.

Svjetski tržišni trendovi u segmentu osobne zaštitne opreme, pokrenuli su usmjerenje društva prema adaptiranju i usvajanju izrade kaciga baziranih na UHMPWE (Ultra-high-molecular-weight polyethylene) tehnologiji. Nova proizvodna linija za obradu i izradu kaciga od polietilena instalirana je u ŠESTAN-BUSCH, prvi prototipni uzorci se izrađuju, dok se očekuje i usvajanje kompletne serijske proizvodnje novih „bijelih“ kaciga nakon dostave ostalih važnih proizvodnih komponenata. Nove kacige od polietilena povećat će razinu zaštite na STANAG 2920 V50 level III parameter, što znači da će imati sposobnost zaustaviti metke, šrapnele i fragmente koji putuju brzinom većom od 850 m/s. Obzirom da tu govorimo o zaustavljanju puščanih zrna (gdje spadaju i zrna najpopularnije automatske puške u Svijetu – Automat Kalashinkov), ovu vrst kaciga prozvali smo „bijele“ ili „Anti-Kalashnikov“ kacige.

PATENTI I IPR

Društvo ŠESTAN-BUSCH putem svojeg prethodnog preminulog suvlasnika gosp Egona Buscha, posjeduje patente na posebni postupak proizvodnje kacige kojom se balistička svojstva poboljšavaju za 50 %.

Istekom patentnih prava, ali kontinuiranim unapređenjima postojećeg procesa, odluka društva je bila da se navedena patentna prava ne produže.

Podaci o firmi

ŠESTAN-BUSCH d.o.o.
Industrijska zona 3,
40323 Prelog

Kontakt podaci

fax: +385 (0)40 646 300

Naši proizvodi

Zaštitne kacige

Certifikati